Widgets

Crear un widget

Els widgets són petits panells d'informació que es poden posar a la pantalla principal del teu mòbil:

La manera de crear widgets varia entre versions d'Android així com amb la interfície del fabricant. Si la informació d'aquesta ajuda no encaixa amb el teu telèfon cerca informació especifica del teu mòbil per internet o demana-ho a algun amic experimentat. Un cop sàpigues com crear widgets ja només hauràs de cercar els de El Temps, ja que la creació funciona igual per totes les aplicacions.

Per versions Android 5.0 o superior clica en un espai buit de la pantalla on vulguis posar el widget, llavors t'ha d'aparèixer una opció de Widgets a partir de la qual pots afegir-los.
Amb Android 4.0 ves al llistat d'aplicacions i veuràs una pestanya al cantó de les aplicacions que posa Widgets.

En tots els casos un cop localitzat com s'accedeix a la creació de widgets cerca els de El Temps i tria el que desitgis:

  • Widget 2x1: És el més petit dels que mostren informació de predicció. Et permet veure la predicció d'una localitat.
  • Widget 4x1: És més gran i normalment ocupa una fila completa d'amplada del teu mòbil. Pot mostar-te informació sobre les pròximes hores o els 5 pròxims dies.
  • Widget 4x2 de rellotge: Combina un rellotge amb l'hora actual amb la predicció meteorològica d'una localitat.
  • Widget 1x1 de pluja més propera: Ocupa el mateix que una icona d'una aplicació i et permet veure la distancia al lloc més proper on plou així com obrir directament la pantalla de radar.

Un cop selecciones el tipus de widget se t'obrirà una pantalla de configuració:

Des de la pantalla es pot configurar:

  • Utilitzar sempre la localització actual (la localitat de la predicció canvia quan et mous) o entrar una localitat de forma manual que es mantindra amb indiferència d'on et trobis.
  • Informació a mostrar (predicció actual, global del dia, pròximes hores, pròxims dies).
  • Triar entre diferents estils d'imatges per les icones de predicció.
  • Triar el color de fons i el grau de transparència.

Un cop creat el widget, pots veure'l des de la pantalla on l'hagis posat i ell sol s'anirà actualitzant cada dues hores (aquest és el temps per defecte que pots canviar des de la pantalla de Configuració de l'aplicació).

No obstant si en qualsevol moment vols actualitzar la informació del widget de forma manual pots fer-ho amb la icona de recàrrega que es troba a la part superior dels widgets excepte en el de rellotge que es troba a la inferior-esquerra.
Al cantó dels botons de recàrrega també veuràs l'hora de la informació que s'està mostrant. Cal tenir en compte que en el cas del widget de pluja més propera aquesta hora és la de confecció de la imatge de radar, i per tant mai serà actual si no entre uns 10 i 20 minuts d'antiguitat com a mínim.

Canviar la configuració d'un widget creat

Un cop s'ha creat un widget se'n pot canviar la configuració clicant sobre ell i llavors des del menu principal de l'aplicació anar a Configuració -> Widget -> Configurar widget.

Des de la mateixa pantalla de configuració també trobaràs el paràmetre de Freqüencia d'actualització que marca cada quan s'actualitzen els widgets. Tingues en compte que una actualització molt freqüent consumirà més bateria.