Radar

Introducció

El radar et mostra l'evolució de la pluja sobre Google Maps i pots utilitzar-lo de la manera habitual: movent per la geografia Catalana arrosegant el dit, pujant i baixant el nivell de zoom i navegant manualment entre les franjes de temps o veient un animació automàtica

Inicialment quan s'obre la pantalla es mostren les dades de la darrera imatge de radar disponible (de fa uns 10-20 minuts) amb el mode animació parat. Així mateix si es localitza la teva posició actual el mapa es mostra centrat en aquesta amb un nivell de zoom mig:

Posició i zoom

A la banda superior dreta es troben els controls que afecten a la teva posició, d'adalt-abaix:

  • Icona punt de mira: Situa el mapa centrat a la teva posició actual amb el màxim nivell de zoom.
  • Icones + i -: Augmenten i disminueixen el nivell de zoom del mapa.

A banda pots desplaçar-te pel mapa arrossegant el teu dit cap a la direcció on vulguis moure't.

Animació i navegació en el temps

Inicialment l'animació del radar està parada per tal que puguis veure la última imatge de radar tan aviat com es carregui.

Mentre l'animació està parada pots desplaçar-te en el temps de forma manual fent servir les dues fletxes de la banda inferior dreta.

I finalment amb el botó de Play/Stop pots iniciar/parar l'animació automàtica del radar i veure l'evolució de la pluja, si aquesta s'acosta, s'allunya o cap a quina direcció va.

Cal tenir en compte que en el moment d'obrir el radar aquest va carregant les imatges més recents i permet mostrar-les a mida que estan disponibles. De manera que és possible que hagis d'esperar uns segons per poder veure tot el rang d'animació complet, sobretot si ho estàs consultant des d'un lloc amb poca cobertura de dades.

Altres accions

A la barra superior dreta hi han 3 punts verticals des d'on es desplega un menú amb altres accions:

  • Recarregar: Recarrega la diferents imatges de radar disponibles en el moment actual. Útil si es porta una estona mirant el radar i es vol forçar a que es comprovi si ja hi ha alguna imatge més actual.
  • Mostrar satèl·lit: Permet mostrar el mapa de fons amb imatges de satel·lit
  • Compartir imatge: Fa una captura del mapa de radar que llavors es pot compartir per qualsevol aplicació que tinguem (Twitter, Whatsapp, Facebook, ...)
  • Llegenda: Mostra llegenda amb els codis de colors de les imatges de radar, indicant el grau de precipitació que representa cada color.

Accés ràpid/Widget de pluja més propera

Si utilitzes molt el radar i vols accedir-hi directament des de la pantalla principal del mòbil pots utilitzar el Widget de proximitat de pluja.

Aquest widget ocupa el mateix que la icona d'una aplicació i et mostrarà la distància en kilòmetres al lloc més proper on està plovent. A més si cliques al widget se t'obrirà directament la pantalla de radar:

Si no saps com afegir widgets a la pantalla principal del teu telèfon consulta la secció de widgets.